Pečený rýžový puding s vanilkou pro děti
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 141 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 7 g
- Sodík 18 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 41.1 mg
- Vláknina 1500 mg
- Vitamín A 1500 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 624.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře promytou rýži dáme do kastrólku, zalijeme ji vodou a vaříme doměkka minimálně 20 minut. Uvařenou rýži dáme do síta, aby přebytečná voda odkapala.
-
2
Mezitím v rendlíku s nepřilnavým dnem uvaříme vanilkový puding: ve 100ml mléka rozmícháme 2 lžíce vanilkového pudingu se 2 lžícemi třtinového cukru. Pravou vanilku podélně rozkrojíme ostrým nožem, zrníčka vyškrábneme a zamícháme do rozmíchaného pudingu. 400ml mléka si nalijeme do rendlíku a přivedeme k varu. Vymíhaný puding nalijeme do vroucího mléka a stálého míchání ho vaříme 1 minutu, uvařený puding odstavíme z plotny. Poté do pudinku zamícháme uvařenou rýži a necháme ji asi 10 minut v klidu, aby nasákla mléko (kravské/kojenecké/mateřské).
-
3
Troubu si předehřejeme na 150°C. Rýžovo-pudingovou směs dáme do zapékací misky, kterou jsme vytřeli máslem, uhladíme ji, pokryjeme plátky másla (15g) a dáme do trouby péct minimálně na 1-2 hodiny. Občas rýži promícháme. Pudinkovou rýži si rozdělíme na porce. Dítěti ji podáváme teplou.