Rizoto s dary moře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Krevety tygří - loupané
  • 1 ks Mořské plody mix
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Petržel - nať
  • 1 špetka Šafrán
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 hrnek Rýže loupaná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 490 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 252 mg
  • Bílkoviny 78 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 262.5 mg
  • Draslík 111.8 mg
  • Vláknina 3721 mg
  • Vitamín A 3721 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na oleji a necháme zrůžovět. Přidáme sůl, pepř, petržel, rozmrzlé plody.

  • 2

    Krevety opláchneme a dáme opékat.

  • 3

    Horkou vodou propláchneme rýži, dáme do pánve, podlijeme vínem, přidáme šafrán, zalijeme vodou, aby bylo vše ponořené a dusíme. Když se voda odpaří a rýže je hotová, můžeme podávat.

Komentáře k receptu