Skopové na mandlích a rozinkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 918 kcal
- Sacharidy 157 g
- Tuky 21 g
- Sodík 86 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 112 g
- Cholesterol 0.7 mg
- Draslík 598.6 mg
- Vláknina 28450 mg
- Vitamín A 28450 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme a v osolené vodě podusíme doměkka. Ve stejné vodě poté dusíme čočku až do odpaření vody. Datle a rozinky krátce osmahneme na rozpáleném másle. Rýži uvaříme v osolené vodě.
-
2
Polovinu másla s rozinkami dáme do kastrolu, upravíme vrstvu rýže, vrstvu čočky, opět vrstvu rýže a na ni maso. Zakryjeme a cca 15 minut necháme dusit. Poté přilijeme zbytek másla s rozinkami a na velmi mírném ohni dusíme ještě cca 60 minut.