Rýže smažená čatučak
Suroviny
- 150 g Lilek
- 90 g Fazolové lusky zelené
- 90 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 90 g Fazolové klíčky
- 500 g Rýže jasmínová
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 ks Rajčata
- 3 ks Šalotka
- 1 ks Chilli paprička
- 0.5 ks Paprika zelená
- 2 stroužek Česnek
- 0.28 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 2 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 507 kcal
- Sacharidy 119 g
- Tuky 4 g
- Sodík 361 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 119 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1248.7 mg
- Vláknina 29654.5 mg
- Vitamín A 29654.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slunečnicový olej rozehřejeme ve woku. Přidáme pokrájené šalotky, chilli, česnek a zázvor. Mícháme, dokud šalotky nezměknou.
-
2
Přidáme pokrájenou zelenou papriku, lilky a promícháme. Přidáme blanšírované zelené fazolky, kukuřičky, fazolové klíčky a pokrájené rajče. Smažíme 3 minuty.
-
3
Přidáme uvařenou jasmínovou rýži a mícháme 5 minut. Přidáme sójovou omáčku a rajčatový kečup a promícháme.
-
4
Ihned podáváme.