Lososová pánev

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Špenát listový čerstvý
  • 800 g Losos - filety
  • 500 g Rýže předvařená (parboiled)
  • 120 g Paprika červená
  • 200 g Pórek
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Kari koření
  • 40 ml Olej olivový
  • 200 ml Vývar rybí
  • 10 ml Olej sezamový
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 880 kcal
  • Sacharidy 114 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 849 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 114 g
  • Cholesterol 104 mg
  • Draslík 1390.2 mg
  • Vláknina 12752.5 mg
  • Vitamín A 12752.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.5 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát očistíme, papričky rozpůlíme, odstraníme jadérka, nakrájíme na proužky, pórek na kolečka. Olej zahřejeme, připravenou zeleninu osmahneme, podlijeme vývarem, okořeníme solí, pepřem, kari a sezamovým olejem a 8-10 minut povaříme. Lososa naporcujeme, osolíme, opepříme a 3 minuty po každé straně na zbývajícím oleji opečeme. Rýži vmícháme do hrnce se zeleninou a prohřejeme, rozdělíme na talíře, nahoru položíme porce lososa a ozdobíme čerstvými bylinkami.

Komentáře k receptu