Hovězí závitek s masem a rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 20 g Hořčice
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Rýže dušená
  • 30 g Sůl
  • 150 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Majoránka
  • 250 g Vepřový výřez
  • 1000 g Hovězí maso zadní
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 364 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1263 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 110.5 mg
  • Draslík 114.5 mg
  • Vláknina 1533.6 mg
  • Vitamín A 1533.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchnuté a osušené hovězí maso nakrájíme přes vlákno na plátky, naklepeme je do šířky, osolíme a opepříme.

  • 2

    Vepřový výřez umeleme, přidáme prochladlou dušenou rýži, vejce a zhruba čtvrtinu dávky nastrouhané cibule. Mírně osolíme, opepříme, směs promícháme a rozdělíme do plátků.

  • 3

    Naplněné plátky zavineme a upevníme párátkem nebo nití.

  • 4

    Závitky na části tuku opečeme, mírně osolíme, podlijeme vodou a krátce podusíme.

  • 5

    Zbylou cibuli oloupme a nakrájíme na drobno. Osmažíme ji na zbylém tuku dozlatova a podlijeme vodou. Do základu vložíme závitky se šťávou a dusíme pod poklicí téměř doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme horkou vodou.

  • 6

    Měkké závitky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a rozšleháme. Přidáme hořčici, rajčatový protlak, majoránku a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.

  • 7

    Nakonec šťávu přisolíme, přecedíme na závitky zbavené párátek nebo nití a vše ještě krátce povaříme.

Komentáře k receptu