Hovězí závitek s masem a rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1263 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 110.5 mg
- Draslík 114.5 mg
- Vláknina 1533.6 mg
- Vitamín A 1533.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchnuté a osušené hovězí maso nakrájíme přes vlákno na plátky, naklepeme je do šířky, osolíme a opepříme.
-
2
Vepřový výřez umeleme, přidáme prochladlou dušenou rýži, vejce a zhruba čtvrtinu dávky nastrouhané cibule. Mírně osolíme, opepříme, směs promícháme a rozdělíme do plátků.
-
3
Naplněné plátky zavineme a upevníme párátkem nebo nití.
-
4
Závitky na části tuku opečeme, mírně osolíme, podlijeme vodou a krátce podusíme.
-
5
Zbylou cibuli oloupme a nakrájíme na drobno. Osmažíme ji na zbylém tuku dozlatova a podlijeme vodou. Do základu vložíme závitky se šťávou a dusíme pod poklicí téměř doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme horkou vodou.
-
6
Měkké závitky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a rozšleháme. Přidáme hořčici, rajčatový protlak, majoránku a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
-
7
Nakonec šťávu přisolíme, přecedíme na závitky zbavené párátek nebo nití a vše ještě krátce povaříme.