Rizoto s játry a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 566 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 25 g
- Sodík 276 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 366.8 mg
- Draslík 391.2 mg
- Vláknina 4131 mg
- Vitamín A 4131 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na polovině másla opražíme rýži, přilijeme 500 ml vařící vody, osolíme a dusíme.
-
2
Na zbylém másle, paprice a oloupané, nasekané cibuli podusíme očištěná játra asi 10 minut. Přidáme česnek utřený se solí.
-
3
Podušená játra nakrájíme na kostičky a zamícháme je i s omáčkou do měkké rýže.
-
4
Hotový pokrm posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.