Rizoto s játry a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Cibule
  • 400 g Játra telecí
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rýže loupaná
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 566 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 276 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 366.8 mg
  • Draslík 391.2 mg
  • Vláknina 4131 mg
  • Vitamín A 4131 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na polovině másla opražíme rýži, přilijeme 500 ml vařící vody, osolíme a dusíme.

  • 2

    Na zbylém másle, paprice a oloupané, nasekané cibuli podusíme očištěná játra asi 10 minut. Přidáme česnek utřený se solí.

  • 3

    Podušená játra nakrájíme na kostičky a zamícháme je i s omáčkou do měkké rýže.

  • 4

    Hotový pokrm posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu