Ukrajinská polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Rýže dušená
  • 4 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 6 ks Pepř bílý celý
  • 1 ks Polévkové kostky Vitana
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 97 g
  • Sodík 1050 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 14 mg
  • Draslík 434.6 mg
  • Vláknina 41240.6 mg
  • Vitamín A 41240.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli, okurku, brambory nakrájíme na kostičky, mrkev nastrouháme.

  • 2

    Zpěníme na másle cibuli, přidáme brambory, okurku, mrkev a koření.

  • 3

    Přelijeme vodou a přidáme bujon.

  • 4

    Přidáme rýži a vaříme do změkknutí rýže i brambor.

  • 5

    Hotovou polévku zalijeme sladkou smetanou.

Komentáře k receptu