Ukrajinská polévka
Suroviny
- 100 g Rýže dušená
- 4 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 1 ks Okurky nakládané
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Bobkový list
- 4 ks Nové koření celé
- 6 ks Pepř bílý celý
- 1 ks Polévkové kostky Vitana
- 1 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 97 g
- Sodík 1050 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 14 mg
- Draslík 434.6 mg
- Vláknina 41240.6 mg
- Vitamín A 41240.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli, okurku, brambory nakrájíme na kostičky, mrkev nastrouháme.
-
2
Zpěníme na másle cibuli, přidáme brambory, okurku, mrkev a koření.
-
3
Přelijeme vodou a přidáme bujon.
-
4
Přidáme rýži a vaříme do změkknutí rýže i brambor.
-
5
Hotovou polévku zalijeme sladkou smetanou.