Dušená hovězí roštěná se sladkými bramborami
Suroviny
- 130 g Karotka
- 100 g Pastinák
- 250 g Brambory sladké (Batáty)
- 150 g Hovězí roštěnka vys. peč.
- 260 ml Voda pitná
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 3 ks Nové koření celé
- 2 špetka Kmín drcený
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Celer - nať
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná T 400
- 1 polévková lžíce Olej olivový jedlý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 151 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 6 g
- Sodík 31 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 33 mg
- Draslík 256.7 mg
- Vláknina 5827 mg
- Vitamín A 5827 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištíme a omyjeme zeleninu: cibuli, stroužek česneku, karotku, pastinák a sladké brambory - batáty. Omyjeme malou snítku petrželové a celerové natě. Cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno.
-
2
Omytý a osušený plátek z roštěnce dáme do igelitového sáčku a naklepeme ho. Pak maso ze sáčku vyjmeme, nakrájíme na nudličky.
-
3
V hlubším rendlíku rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli s česnekem. Mezitím dáme do misky pokrájené maso, posypeme ho hladkou moukou a promícháme s moukou tak, že bude obalené. Pak ho přidáme k cibuli a za stálého míchání společně restujeme asi 2-3 minuty. Poté přilijeme horkou vodu, přidáme bobkový list, nové koření, kmín a pod pokličkou maso budeme pomalu dusit 1 hodinu. Po hodině přidáme pokrájenou zeleninu a dusíme dalších 30-35 minut. Z uvařeného jídla vyjmeme bobkový list a nové koření.
-
4
Měkké maso se zeleninou a vývarem rozmixujeme na pyré. Vývaru dáme jen tolik, aby pyré bylo hladké. Porci hovězího pyré se sladkými bramborami podáváme teplou.