Pyré z rybího filé, zeleniny a čerstvého sýru
Suroviny
- 150 g Mrkev kořen
- 50 g Pórek
- 150 g Aljašská Treska filé LIDL
- 150 ml Mléko plnotučné
- 100 ml Voda pitná
- 240 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 1 špetka Kmín drcený
- 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Sýr Ricotta
- 1 polévková lžíce Ovesné vločky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 142 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 4 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 8.6 mg
- Draslík 30.6 mg
- Vláknina 2760 mg
- Vitamín A 2760 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 236.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Den předem dobře promyjeme lžíci ovesných vloček a necháme je v misce namočené ve vodě.
-
2
Očistíme a omyjeme kousek bílé části mladého pórku. Mrkev oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kolečka. V hlubší pánvi rozpustíme máslo, na něm zpěníme pórek, přimícháme mrkev a scezené vločky. Znovu vše promícháme, přilejeme vodu, přidáme malou špetku kmínu a pod pokličkou pomalu zeleninu dusíme 15 minut.
-
3
Mezitím omyjeme kousek rybího filetu z tresky (bez kostí). V malém rendlíku přivedeme k varu mléko s malou snítkou petrželové natě a filet ponoříme do vroucího mléka. Pomalu ho vaříme 5-8 minut doměkka. Poté scedíme (mléčný vývar zachytíme), vidličkou rybu rozmačkáme a dáme ji do mixéru. Přidáme k ní scezenou uvařenou zeleninu, lžíci čerstvého sýru a vše rozmixujeme na pyré. Pokud by bylo husté, zředíme ho podle potřeby 1-2 lžícemi mléčného vývaru z ryby.
-
4
Z tohoto množství odebereme jednu porci, kterou podáváme mírně teplou. Ostatní si dáme do malých kelímků a po vychlazení je zamrazíme.