Polenta se sladkou gorgonzolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Polenta
  • 200 g Gorgonzola sladká
  • 1500 ml Voda pitná
  • 100 ml Mléko plnotučné
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 1818 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 2.5 mg
  • Draslík 207.1 mg
  • Vláknina 12600 mg
  • Vitamín A 12600 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 160 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do 1,5l vroucí vody vsypeme lžíci soli a postupně, za stálého míchání, přisypáváme polentu. Kaši mícháme a vaříme 30-40 minut (pokud nemáme instantní polentu - její příprava je kratší.)

  • 2

    Když se polenta začne odlepovat od stěn kastrolu, můžeme postupně přidávat sladkou gorgonzolu nakrájenou na malé kostičky. Po troškách přiléváme mléko, stále mícháme. Kaši vaříme ještě 5-7 minut.

  • 3

    Když se sýr zcela rozpustí, je pokrm hotový.

Komentáře k receptu