Cizrnová kaše se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 41 g
- Sodík 341 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 27.4 mg
- Draslík 83.3 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cizrnu vsypeme do hrnce, zalijeme dvojnásobným množstvím vody a necháme 8 hodin bobtnat. Vodu slijeme, cizrnu propláchneme pod tekoucí vodou a vrátíme do hrnce. Zalijeme čerstvou vodou a vaříme asi hodinu doměkka.
-
2
Cizrnu scedíme, přilijeme sojovou omáčku, oba oleje a rozmixujeme dohladka. Slaninu nakrájíme na hranolky a v pánvi na kousku másla osmažíme dokřupava.
-
3
Cizrnovou kaši upravíme na talíře, na povrch položíme smaženou slaninu a podáváme.