Bramborová kaše s kroupami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 294 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 21 g
- Sodík 234 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 31.3 mg
- Draslík 360.1 mg
- Vláknina 7406.5 mg
- Vitamín A 7406.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 107.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kroupy dobře promyjeme pod tekoucí vodou. Dáme je do rendlíku s 5 dl vody, ochutíme je solí a uvaříme. Vaříme je doměkka přibližně 60-80 minut. Měkké kroupy scedíme z přebytečné vody a necháme je zakryté. Očistíme česnek a cibuli a pokrájíme je nadrobno.
-
2
Oloupané brambory omyjeme, pokrájíme na kostky, dáme do hrnce, přilijeme 7 dl vody, přidáme sůl a uvaříme je doměkka. Uvařené brambory scedíme a prolisujeme přes síto. V pánvi si rozpálíme máslo, na něm zpěníme cibuli s česnekem. Přidáme kroupy, prolisované brambory, promícháme a ochutíme solí a majoránkou. Přidáme máslo, mléko a kaši vyšleháme. Podáváme ji teplou.