Krupicová kaše s medovými jablíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Med včelí
  • 20 g Cukr krupice
  • 50 g Krupice dětská
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Jablka
  • 1 špetka Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 120.5 mg
  • Vláknina 3979.7 mg
  • Vitamín A 3979.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osladíme mléko cukrem a přivedeme k varu na mírném ohni. Přisypáváme pomalu dětskou krupičku a vaříme do zhoustnutí za stálého míchání.

  • 2

    Oloupeme jablko, které nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme med a jablko na něm opečeme. Po chvilce přikryjeme pokličkou a necháme dojít doměkka.

  • 3

    Hotovou krupicovou kaši pokryjeme jablkem, polijeme medovou šťávou z pánve a posypeme skořicí.

Komentáře k receptu