Kaše ze špenátu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Špenát listový čerstvý
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 160 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 150 ml Mléko kefírové
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 547 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 337 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 344.7 mg
  • Draslík 1088.6 mg
  • Vláknina 7880.1 mg
  • Vitamín A 7880.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.9 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 72.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát očistíme, opereme, necháme okapat a nasekáme nadrobno. Česnek prolisujeme, petrželovou nať posekáme nadrobno. Sýr nahrubo nastrouháme.

  • 2

    Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, vmícháme špenát, dusíme, průběžně nezapomínáme promíchat. Když se špenát začíná rozvářet, zašleháme smetanu a 10 minut za stálého míchání na mírném plameni vaříme. Poté vmícháme v kefíru rozšlehaná vejce, sůl, pepř, česnek, nať a vymícháme hladkou kaši. Vaříme, až se odpaří tolik tekutiny, aby byla špenátová kaše správně hustá. Podáváme ji posypanou strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu