Kaše ze špenátu
Suroviny
- 700 g Špenát listový čerstvý
- 60 g Máslo čerstvé
- 50 g Mouka pšeničná hladká
- 160 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 150 ml Mléko kefírové
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 5 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 547 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 40 g
- Sodík 337 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 344.7 mg
- Draslík 1088.6 mg
- Vláknina 7880.1 mg
- Vitamín A 7880.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.9 mg
- Vitamín E 4.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 72.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenát očistíme, opereme, necháme okapat a nasekáme nadrobno. Česnek prolisujeme, petrželovou nať posekáme nadrobno. Sýr nahrubo nastrouháme.
-
2
Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, vmícháme špenát, dusíme, průběžně nezapomínáme promíchat. Když se špenát začíná rozvářet, zašleháme smetanu a 10 minut za stálého míchání na mírném plameni vaříme. Poté vmícháme v kefíru rozšlehaná vejce, sůl, pepř, česnek, nať a vymícháme hladkou kaši. Vaříme, až se odpaří tolik tekutiny, aby byla špenátová kaše správně hustá. Podáváme ji posypanou strouhaným sýrem.