Jáhlová kaše s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Jáhly - loupané proso
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 1 ks Cibule
  • 0.75 l Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 257 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 12.1 mg
  • Draslík 160.3 mg
  • Vláknina 11475 mg
  • Vitamín A 11475 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme sádlo, na kterém zpěníme drobně pokrájenou cibuli.

  • 2

    Potom k ní přidáme dobře propláchnuté a odkapané jáhly a spolu s cibulí je smažíme tak dlouho, aby nám jáhly nasály tuk.

  • 3

    Pak k nim opatrně přilijeme horkou vodu, osolíme podle chuti a pod pokličkou vaříme při mírné teplotě 30 minut.

Komentáře k receptu