Křepelka s polentou a vinným listem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 1500 g Křepelka
  • 40 ml Hrozinky
  • 750 ml Voda pitná
  • 5.83 ml Olej stolní
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 200 ml Víno portské
  • 200 ml Polenta
  • 1 ks Sůl
  • 2 ks Hřebíček
  • 8 ks Vinné listy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 585 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 48985 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 140.7 mg
  • Draslík 843.1 mg
  • Vláknina 25605.5 mg
  • Vitamín A 25605.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.8 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stehna a křídla křepelek provázkem přivážeme k tělu. V kastrole se širokým dnem rozpustíme máslo a křepelky osmahneme ze všech stran. Abychom získali křupavou kůrku, dáme křepelky ještě na 1 minutu na předehřátý gril.

  • 2

    Přebytečný tuk z kastrolu odlijeme, přidáme víno, vývar, hřebíček a rozinky, přiklopíme pokličkou a na mírném plameni vaříme asi 30 minut. Omáčku občas zamícháme.

  • 3

    Mezitím si nasekáme řapíky vinných listů a na 1 minutu vložíme do vroucí vody, scedíme a odložíme stranou.

  • 4

    V těžké nádobě přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme sůl, olej, máslo a postupně přidáváme polentu, za stálého míchání vaříme asi 20 minut. Když se nám polenta začne oddělovat od stěny nádoby, vyklopíme ji na vymaštěný plech a necháme zchladnout. Po vychladnutí polentu nakrájíme na čtverečky a lehce je osmahneme na rozpáleném oleji a másle.

  • 5

    Z křepelek odstraníme provázky a klademe je na osmažené čtverečky polenty a vinný list. Křepelky nakonec ještě pokapeme omáčkou.

  • 6

    Podáváme s řeřichou nebo jiným zeleným salátem dle vlastního výběru.

Komentáře k receptu