Pohanková kaše v kokosovém mléce s roznkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1002 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 71 g
- Sodík 274 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 875 mg
- Vláknina 3188 mg
- Vitamín A 3188 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve namočíme pohankovou krupici do studené vody nejméně na 30 minut. Lépe je namočit ji přes noc. Je potom krémová.
-
2
Do kastrolu nalijeme mléko, osolíme špetkou soli, vmícháme připravenou krupičku a přivedeme na mírném ohni k varu. Stále mícháme! Vaříme asi 2 minuty. Pokud by kaše zhoustla moc, přidáme mléko nebo vodu. Nakonec přidáme do kaše omyté rozinky a 1 minutu ještě povaříme.
-
3
Nalijeme ji na talíř a můžeme dochutit rozpuštěným máslem a medem.
-
4
Do kaše můžeme dle chuti dodat strouhaný kokos, instantní kakao, čokoládu, skořici, ovoce, oříšky či zakysanou smetanu.