Sekaná s dušenými houbami
Suroviny
- 250 g Houby čerstvé
- 350 g Vepřová plec
- 150 g Hovězí maso mleté
- 80 g Máslo čerstvé
- 150 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Masox
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 2 polévková lžíce Rajčatový protlak
- 0.7 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 42 g
- Sodík 528 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 234.1 mg
- Draslík 827.2 mg
- Vláknina 6366.3 mg
- Vitamín A 6366.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné houby rozkrájíme na plátky, podusíme na lžíci sádla, osolíme a necháme vychladnout.
-
2
Vepřovou plec nahrubo posekáme a smícháme s mletým hovězím masem, 2 drobně nakrájenými cibulemi, solí, pepřem, 2 lžícemi mouky, 2 vejci a vychladlými dušenými houbami. Důkladně vše promícháme a utvoříme šišku, kterou upečeme v pekáčku, vymazaném 2 lžícemi sádla.
-
3
v kastrolku necháme na másle zesklovatět 1 nakrájenou cibuli, přidáme lžíci hladké mouky, pepř, rajčatový protlak, půlku Masoxu, zalijeme vodou a asi 10 minut povaříme.
-
4
Sekanou krájíme na plátky, upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.