Cikánská sekaná
Suroviny
- 600 g Bramborová kaše
- 60 g Cibule
- 40 g Máslo čerstvé
- 80 g Okurky nakládané
- 10 g Sůl
- 4 g Pepř černý mletý
- 60 g Strouhanka
- 400 g Hovězí maso přední
- 250 g Vepřová plec
- 10 g Paprika mletá sladká
- 250 g Uzené maso vařené
- 40 ml Mléko polotučné
- 1 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 665 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 49 g
- Sodík 1288 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 131.5 mg
- Draslík 713.5 mg
- Vláknina 5740 mg
- Vitamín A 5740 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí, vepřové i uzené maso umeleme na masovém strojku, cibuli nakrájíme nadrobno, strouhanku namočíme v mléce, kyselé okurky pokrájíme na drobné kostičky.
-
2
Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, cibuli, okurky, strouhanku, vejce, důkladně promícháme a z masové hmoty vytvarujeme šišku. Vložíme ji do pekáče, posypeme hoblinkami másla, dáme do trouby a pečeme při střední teplotě přibližně hodinu, občas podle potřeby podléváme vodou.
-
3
Upečenou sekanou nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší. Přelijeme lžící vypečené šťávy.