Sekaná z tuňáka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 12 g
- Sodík 667 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 133.9 mg
- Draslík 308.7 mg
- Vláknina 3426.7 mg
- Vitamín A 3426.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme stroužek česneku a jemně nasekáme. Omyjeme, osušíme a nasekáme petrželku. Tuňáka scedíme, zbavíme přebytečného oleje a jemně nasekáme. Dáme ho do mísy, přidáme česnek a petrželku, vejce, nastrouhanou citronovou kůru, strouhanku a vše promícháme, dokud nezískáme hladkou hmotu, popř. přidáme špetku soli.
-
2
Potřeme průhlednou fólii olejem, doprostřed navršíme vypracovanou směs, zabalíme a svážeme nití. Ve velkém hrnci uvedeme vodu do varu, osolíme a balíček s fólií cca 20 minut vaříme. Po 20 minutách necháme vychladnout a průhlednou fólii odstraníme.
-
3
Sekanou podáváme nakrájenou na plátky, např. na salátovych listech dle sezóny.