Maďarské roštěnky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Houby čerstvé
  • 300 g Brambory
  • 500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rajčata
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 398 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 606 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 74.2 mg
  • Draslík 1072.2 mg
  • Vláknina 7462.2 mg
  • Vitamín A 7462.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a na sádle po obou stranách prudce opečeme. Vyjmeme je a na témže sádle osmažíme jemně nakrájenou cibuli.

  • 2

    Přidáme houby, papriku, lehce osmahneme, vložíme nakrájená rajčata (nebo lžíci rajčatového protlaku) a přilijeme vývar. Přidáme roštěnky a dusíme téměř doměkka.

  • 3

    Nakonec do pokrmu vložíme podélně nakrájené syrové brambory, podle chuti osolíme a vše dodusíme.

Komentáře k receptu