Hovězí řízky dušené se slaninou a cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 27 g
- Sodík 584 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 98.9 mg
- Draslík 143.6 mg
- Vláknina 1070.1 mg
- Vitamín A 1070.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso rozkrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce, kterou jsme rozmíchali s mletou paprikou. Slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli pokrájíme nadrobno.
-
2
Maso z obou stran usmažíme na sádle do zlatova. Usmažené maso vyjmeme a držíme v teple. Do výpeku vložíme slaninu i cibuli a osmažíme. Poté zředíme vývarem, vložíme zpět řízky a na mírném plameni dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby přilijeme vroucí vodu.