Pstruh vařený ve vinné směsi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 715 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 83 g
- Sodík 960 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 198 mg
- Draslík 1313.6 mg
- Vláknina 7354.5 mg
- Vitamín A 7354.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykuchané a očištěné psruhy vložíme do mísy, přelijeme teplým vinným octem a necháme 20 minut uležet. Pstruhy vyjmeme, necháme okapat. Mrkev nastrouháme, citronovou kůru nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, bylinky posekáme na jemno.
-
2
Do pánve nalijeme víno, vodu, přidáme mrkev, kůru, cibuli, bylinky, celý pepř, sůl, bobkové listy a provaříme. Přiložíme pstruhy a povaříme ještě zvolna 15 minut. Ryby vyjmeme, upravíme na mísu, tekutinu vyvaříme o dvě třetiny, přidáme máslo, rozpustíme a přelijeme pstruhy na míse.