Pstruh vařený ve vinné směsi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Pstruh
  • 80 g Mrkev kořen
  • 30 g Citronová kůra
  • 120 g Cibule
  • 30 g Petržel - nať
  • 25 g Tymián čerstvý
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý celý
  • 250 ml Ocet vinný
  • 350 ml Víno bílé
  • 150 ml Voda pitná
  • 4 ks Bobkový list
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 715 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 83 g
  • Sodík 960 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 198 mg
  • Draslík 1313.6 mg
  • Vláknina 7354.5 mg
  • Vitamín A 7354.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchané a očištěné psruhy vložíme do mísy, přelijeme teplým vinným octem a necháme 20 minut uležet. Pstruhy vyjmeme, necháme okapat. Mrkev nastrouháme, citronovou kůru nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, bylinky posekáme na jemno.

  • 2

    Do pánve nalijeme víno, vodu, přidáme mrkev, kůru, cibuli, bylinky, celý pepř, sůl, bobkové listy a provaříme. Přiložíme pstruhy a povaříme ještě zvolna 15 minut. Ryby vyjmeme, upravíme na mísu, tekutinu vyvaříme o dvě třetiny, přidáme máslo, rozpustíme a přelijeme pstruhy na míse.

Komentáře k receptu