Grilované chobotničky se salátem a chilli dresinkem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Chobotnice
  • 130 g Salát hlávkový
  • 50 g Koriandr čerstvý
  • 15 ml Limetková šťáva
  • 90 ml Chilli omáčka
  • 15 ml Omáčka rybí
  • 15 ml Olej sezamový
  • 6 ml Olej olivový
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 221 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 733 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 889.6 mg
  • Vláknina 2236 mg
  • Vitamín A 2236 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.6 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme a prolisujeme. Chilli papričky pokrájíme na kolečka, smícháme s česnekem, přidáme olej a limetkovou šťávu. Do připravené marinády naložíme na 10 minut omyté chobotničky. Listy salátu a koriandru opláchneme, natrháme na hrubší kusy. Salát rozdělíme na talíře. Sladkou chilli omáčku smícháme s rybí omáčkou a sezamovým olejem.

  • 2

    Marinované chobotničky grilujeme na grilovací pánvi s olejem po dobu 3 minut. Chobotničky rozdělíme na talíře se salátem a přelijeme přichystaným dresinkem.

Komentáře k receptu