Steak na cibuli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 977 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 39 g
- Sodík 286 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 89 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 2462 mg
- Vláknina 79.5 mg
- Vitamín A 79.5 mg
- Vitamín B6 3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme šalotky, rozpůlíme je a pokrájíme na tenké plátky. Nasypeme do hrnce, zalijeme vínem a octem. Vaříme, dokud se tekutina neodpaří.
-
2
V pánvi si rozpálíme olej a vložíme na něj roštěnky. Z obou stran je při vysoké teplotě opékáme 1 minutu, potom ztlumíme teplotu a opékáme 2-4 minuty z každé strany, podle toho, zda chceme, aby byly krvavé, středně propečené nebo hodně propečené. Osolíme, opepříme a zabalíme do alobalu.
-
3
Do pánve vložíme šalotku a přidáme nakrájené máslo, povaříme. Osolíme. Steaky servírujeme s omáčkou.