Loštická zapečená slepice na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Mrkev kořen
  • 20 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 100 g Houby čerstvé
  • 400 g Nudle široké
  • 100 g Petržel kořen
  • 200 g Tvarůžky olomoucké malé
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 l Voda pitná
  • 1.2 kg Slepice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 650 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 1130 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 139.4 mg
  • Draslík 581.7 mg
  • Vláknina 4394.5 mg
  • Vitamín A 4394.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce s vodou vložíme očištěnou slepici, celer, petržel, mrkev, bobkový list, pokrájené houby a cibuli a pozvolna vaříme na mírném ohni asi 45 minut. Hotovou slepici vyjmeme, vývar scedíme a do čistého vývaru dáme vařit široké nudle. Zatím slepici zbavíme kostí a kůže a maso nakrájíme na kusy. Na dvou lžících sádla osmahneme cibuli nadrobno a kousky slepice na ní zprudka opečeme ze všech stran. Mezitím vařené nudle scedíme a necháme okapat. Okapané nudle promícháme s masem, zalijeme zakysanou smetanou, osolíme, opepříme, vmícháme na kousky nakrájené tvarůžky a nasekanou petržel. Směs přemístíme do bohatě sádlem vymazaného pekáče a zapečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu