Bylinková treska
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 13 g
- Sodík 618 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 157.5 mg
- Draslík 1005.1 mg
- Vláknina 5234 mg
- Vitamín A 5234 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tresku omyjeme a osušíme, zakapeme šťávou vymačkanou z jednoho citronu. Osolíme a opepříme.
-
2
Řeřichu, kopřivy a pampelišku opláchneme a osušíme. Do hrnce vlijeme rybí vývar a přidáme vermut. Zahřejeme.
-
3
Polovinu z celkového množství bylinek dáme na pařák a na bylinky poskládáme steaky z tresky. Navrch naskládáme zbytek bylinek. Pařák vložíme do hrnce s vývarem. Přiklopíme hrnec poklicí a tresku 18 minut vaříme v páře. Potom vyndáme a do horkého vývaru v hrnci vmícháme nakrájené vychlazené máslo.
-
4
Tresku rozložíme na talíře a přelijeme omáčkou z vývaru. Podáváme.