Bylinková treska

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Kopřiva
  • 50 g Pampeliškové listy
  • 50 g Řeřicha
  • 250 ml Vývar rybí
  • 1 ks Citrony
  • 4 špetka Sůl
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Treska skvrnitá
  • 2 polévková lžíce Dolin - Vermouth
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 341 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 618 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 157.5 mg
  • Draslík 1005.1 mg
  • Vláknina 5234 mg
  • Vitamín A 5234 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tresku omyjeme a osušíme, zakapeme šťávou vymačkanou z jednoho citronu. Osolíme a opepříme.

  • 2

    Řeřichu, kopřivy a pampelišku opláchneme a osušíme. Do hrnce vlijeme rybí vývar a přidáme vermut. Zahřejeme.

  • 3

    Polovinu z celkového množství bylinek dáme na pařák a na bylinky poskládáme steaky z tresky. Navrch naskládáme zbytek bylinek. Pařák vložíme do hrnce s vývarem. Přiklopíme hrnec poklicí a tresku 18 minut vaříme v páře. Potom vyndáme a do horkého vývaru v hrnci vmícháme nakrájené vychlazené máslo.

  • 4

    Tresku rozložíme na talíře a přelijeme omáčkou z vývaru. Podáváme.

Komentáře k receptu