Poděbradské ragú

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 600 g Telecí plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Kedlubna
  • 1 ks Květák
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 ks Nové koření celé
  • 1 ks Karotka
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 šálek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 282 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 381 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 115.5 mg
  • Draslík 1168.1 mg
  • Vláknina 12666.6 mg
  • Vitamín A 12666.6 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 121.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V malém hrnečku v několika lžících vody vyvaříme bobkový list a nové koření.

  • 2

    Maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kostky. Do kastrolu dáme maso spolu s očištěnou, ale nerozkrájenou zeleninou, zalijeme osolenou vodou a uvaříme do měkka.

  • 3

    Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme ji odvarem z koření a mlékem, řádně rozmícháme a povaříme cca 10 minut. Do této omáčky poté přidáme maso i s vývarem a společně ještě povaříme.

  • 4

    Uvařenou zeleninu rozkrájíme na kostky (květák rozebereme na růžičky) a přidáme do omáčky, kterou poté ještě ochutíme citrónovou kůrou a dle chuti přisladíme.

  • 5

    Na samý závěr zamícháme do ragú nasekanou petrželovou nať.

Komentáře k receptu