Pikantní vepřové plátky z Vysočiny

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Vepřová kýta
  • 5 ks Paprika červená
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Paprika mletá pálivá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 561 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 174 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 134 mg
  • Draslík 929.8 mg
  • Vláknina 5414.8 mg
  • Vitamín A 5414.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 116.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky podélně rozřízneme, zbavíme je jadérek, omyjeme a nakrájíme na proužky. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Vepřové maso omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky.

  • 3

    V míse smícháme sójovou omáčku, dvě lžíce oleje, pálivou mletou papriku a pivo. Směs osolíme, vložíme do ní plátky masa a necháme je alespoň hodinu marinovat.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a marinované maso v něm z obou stran opečeme. Měkké maso vyjmeme a dáme stranou.

  • 5

    Do pánve přilijeme zbývající olej, přidáme nakrájenou papriku a cibule, osmažíme a zalijeme marinádou. Pak do pánve vrátíme maso, vše promícháme, prohřejeme a podáváme.

Komentáře k receptu