Jehněčí špízy s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 591 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 47 g
- Sodík 1125 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 119.3 mg
- Draslík 819.1 mg
- Vláknina 3377.5 mg
- Vitamín A 3377.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso nakrájíme na plátky, které rozklepeme dotenka. Do hmoždíře nasypeme oregano, česnek, ančovičky a roztlučeme na kaši. Přilijeme citronovou šťávu, olivový olej a promícháme. Tenké plátky masa touto směsí potřeme, osolíme, opepříme a zavineme do ruliček.
-
2
Očištěné houby rozčtvrtíme a na jehly střídavě napichujeme ruličky masa a čtvrtky hub. Špízy vyskládáme vedle sebe na plech, pokapeme panenským olivovým olejem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zprudka asi 7 až 8 minut, poté špízy vyjmeme a podáváme.