Hovězí roštěnky na česneku a zázvoru

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 6 stroužek Česnek
  • 2 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 464 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 140 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 97.5 mg
  • Draslík 519.7 mg
  • Vláknina 690 mg
  • Vitamín A 690 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí.

  • 2

    Hovězí roštěnky omyjeme studenou vodou, osušíme, z obou stran je naklepeme, potřeme utřeným česnekem, posypeme zázvorem a obalíme v mouce.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, maso po obou stranách prudce opečeme, pak podlijeme vodou a přikryté dusíme, až je měkké. Potom šťávu chvíli vaříme a nakonec ji zjemníme přimícháním másla.

  • 4

    Roštěnky na servírovacích talířích přelijeme hustou šťávou a podáváme.

Komentáře k receptu