Vepřová plec dušená v mrkvi s bramborami ve slupce

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 800 g Mrkev kořen
  • 600 g Vepřová plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 špetka Muškátový květ
  • 1.2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 919 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 530 g
  • Sodík 517 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 163.5 mg
  • Draslík 1058.4 mg
  • Vláknina 19666.8 mg
  • Vitamín A 19666.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 61.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky, mrkev očistíme a nakrájíme na plátky, syrové brambory očistíme kartáčkem, neloupeme.

  • 2

    Maso vložíme do kastrolu na rozpuštěné máslo, osolíme, opepříme a osmažíme ze všech stran. Poté vmícháme plátky mrkve, muškátový květ, cukr a pod poklicí na mírném plameni dusíme za občasného míchání. Je-li třeba, podlijeme maso horkou vodou.

  • 3

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zahustíme maso.

  • 4

    K masu podáváme dobře očištěné a ve slupce uvařené brambory.

Komentáře k receptu