Soté z kuřete se žampiony

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Anglická slanina
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 600 g Žampiony čerstvé
  • 300 g Šalotka
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 120 ml Zakysaná smetana
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.3 kg Kuře
  • 1 polévková lžíce Estragon
  • 0.13 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1357 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 102 g
  • Sodík 937 mg
  • Bílkoviny 74 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 326 mg
  • Draslík 1542.6 mg
  • Vláknina 3329.1 mg
  • Vitamín A 3329.1 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře rozdělíme na osm porcí, opláchneme a osušíme. Očištěnou šalotku a estragon nakrájíme nadrobno, žampiony nakrájíme na tenké plátky, slaninu pokrájíme na kostičky a dvakrát ponoříme do vroucí a studené vody.

  • 2

    Porce kuřete osolíme, opepříme, poprášíme moukou a osmažíme ze všech stran na oleji. Osmažené porce pečeme s polovinou másla v troubě předehřáté na 200 °C zhruba 30 minut.

  • 3

    Na pánvi na zbylém másle orestujeme šalotku, slaninu a žampiony. Směs přidáme v polovině pečení ke kuřeti spolu s vývarem.

  • 4

    Upečené porce kuřete vyjmeme z pekáče, do výpeku přimícháme smetanu a na sporáku vaříme za občasného míchání, až omáčka zhoustne. Před koncem varu vmícháme estragon.

  • 5

    Porce kuřete servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu