Hovězí maso vařené se zeleninou a dušeným pórkem
Suroviny
- 400 g Rajčata sušená sterilovaná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Pepř černý celý
- 1 ks Celer bulvový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Pórek
- 2 ks Bobkový list
- 1 hrst Pažitka
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 1.5 kg Hovězí maso zadní
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 903 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 124 g
- Sodík 784 mg
- Bílkoviny 91 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 217.5 mg
- Draslík 2256.6 mg
- Vláknina 26550.5 mg
- Vitamín A 26550.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 135.4 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Petrželku a pažitku omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na delší kousky. Cibuli oloupeme a rozpůlíme. Mrkev, petržel a malý celer oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Hovězí maso omyjeme.
-
2
Do tlakového hrnce s vodou dáme maso vcelku, nakrájenou zeleninu, nať petrželky a pažitky, přidáme kuličky pepře a bobkový list, osolíme, uzavřeme a necháme hodinu vařit.
-
3
Pórek omyjeme a nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Sterilovaná rajčata nakrájíme nadrobno.
-
4
V pánvi rozehřejeme olej, na mírném ohni osmažíme nakrájený pórek, přimícháme česnek a ještě chvíli smažíme. Pak přidáme rajčata i se šťávou, opepříme a osolíme, promícháme a pod pokličkou směs dusíme 10 minut.
-
5
Uvařené maso vyjmeme, rozporcujeme na plátky, rozložíme je na talíře, přelijeme trochou vývaru, přidáme dušený pórek s rajčaty a podáváme.