Papriková polévka s tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 400 g Tuňák obecný
  • 100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 0.02 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 230 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 155 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 38 mg
  • Draslík 803.2 mg
  • Vláknina 7739.8 mg
  • Vitamín A 7739.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 84.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíem na kousky. Papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřinec, omyjeme ji a nakrájíme na proužky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, krátce na něm osmažíme cibuli s česnekem, pak přisypeme nakrájenou papriku a ještě chvíli za stálého míchání smažíme. Potom do pánve přidáme rajčata i s nálevem, vše promícháme a necháme 10 minut vařit na mírném ohni. Během vaření občas zamícháme a dochutíme pepřem a solí.

  • 3

    Ke směsi poté přidáme nakrájené brambory, přilijeme vodu a přivedeme ji k varu. Vaříme přikryté pokličkou, až brambory změknou.

  • 4

    Tuňáka opláchneme pod studenou vodou, osušíme, nakrájíme ho na kousky a smícháme s mletou paprikou. Kousky ryby ke konci vaření vmícháme do hrnce k zelenině. Hrnec odstavíme z ohně a směs necháme pod pokličkou ještě chvíli prohřívat.

Komentáře k receptu