Telecí závitky s tuňákem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny konzumní
  • 600 g Telecí kýta
  • 150 g Tuňák ve vlastní šťávě
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 l Voda pitná
  • 2 dl Rajčatová šťáva
  • 1 dl Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 649 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 528 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 117 mg
  • Draslík 683.8 mg
  • Vláknina 439.8 mg
  • Vitamín A 439.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Konzervovaného tuňáka slijeme, rozmixujeme, opepříme a osolíme.

  • 2

    Telecí kýtu nakrájíme na 4 plátky, které omyjeme a osušíme. Pak je mírně naklepeme, opepříme a osolíme a potřeme rozmixovaným tuňákem. Plátky zavineme a zajistíme je proti rozvinutí párátky.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a závitky na něm osmažíme ze všech stran. Potom přilijeme bílé víno, přidáme rajčatovou šťávu, promícháme a pod pokličkou za občasného míchání 20 minut dusíme. Omáčku pak podle chuti opepříme a osolíme.

  • 4

    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, uvařené slijeme přes síto a necháme je okapat.

  • 5

    Závitky podáváme s vařenými těstovinami, přelité omáčkou z pánve.

Komentáře k receptu