Vepřové maso pečené v pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Cibule
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 5 dl Voda pitná
  • 1.2 kg Vepřová pečeně
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 920 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 228 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 216 mg
  • Draslík 928.7 mg
  • Vláknina 1852.2 mg
  • Vitamín A 1852.2 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme a prolisujeme, v misce ho smícháme s majoránkou, kmínem a solí. Směsí potřeme maso ze všech stran.

  • 2

    Maso vložíme do pekáče, přilijeme půl litru vody a pečeme 15 minut v troubě, předehřáté na 200 stupňů Celsia.

  • 3

    V době, kdy pečeme maso, omyjeme petrželku a nakrájíme ji nadrobno. Oloupeme cibuli a rozkrájíme ji na čtvrtky.

  • 4

    Do pekáče po 15 minutách pečení vedle masa rozložíme nakrájenou petrželku a cibuli a maso pečeme dalších 90 minut, až je měkké. Během pečení průběžně podléváme pivem.

  • 5

    Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky.

Komentáře k receptu