Pečené rybí filé s paprikovou majonézou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 100 g Strouhanka
  • 10 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 kg Filé rybí
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 5 polévková lžíce Majonéza
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 542 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 380 mg
  • Bílkoviny 111 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 125.7 mg
  • Draslík 85.1 mg
  • Vláknina 1513 mg
  • Vitamín A 1513 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme majonézu se lžící kečupu a podle chuti přidáme mletou sladkou papriku, pepř a sůl.

  • 2

    Trochu papriky smícháme s rozpuštěným máslem a další s olejem. Petrželovou nať opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Vejce rozšleháme v misce.

  • 3

    Rybí filé nakrájíme na porce, které osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olej s paprikou, filé na něm prudce opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopečeme doměkka. Během pečení porce alespoň dvakrát obrátíme, a vždy je při obracení potřeme paprikou ochuceným máslem.

  • 5

    Podáváme s ochucenou majonézou, posypané nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu