Kapr se zakysanou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kapr obecný
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 299 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 124.3 mg
  • Draslík 607.7 mg
  • Vláknina 1763.8 mg
  • Vitamín A 1763.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené porce kapra osolíme a položíme kůží dolů na dno máslem vymazaného pekáče. Pod porce podsuneme špejle, aby se maso nepřichytilo ke dnu.

  • 2

    Porce poklademe oloupanou, nakrájenou cibulí, posypeme celým pepřem, tymiánem, zakapeme octem a přilijeme trochu vody.

  • 3

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka a těsně před dopečením zalijeme rozmíchanou zakysanou smetanou. Necháme jen krátce povařit a podáváme.

Komentáře k receptu