Jehněčí závitky se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 240 g Jehněčí kýta
  • 60 g Zelí hlávkové bílé
  • 80 g Rajčata
  • 6 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 15 g Hořčice gurmánská
  • 10 g Olej olivový
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 328 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1329 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 79.2 mg
  • Draslík 532.7 mg
  • Vláknina 3200 mg
  • Vitamín A 3200 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávkové zelí nakrájíme na slabé proužky, rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.

  • 2

    Plátky z jehněčí kýty naklepeme, potřeme pikantní hořčicí, prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme, zabalíme do závitků, zpevníme párátky a zprudka osmažíme ze všech stran v pánvi na oleji. Přisypeme rajčata, zelí, podlijeme vodou, a dusíme zvolna doměkka.

  • 3

    Závitky upravíme na talíře a doplníme dušenou zeleninou.

Komentáře k receptu