Jehněčí nožičky na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Jehněčí koleno
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Pastinák
  • 1 ks Brambory sladké (Batáty)
  • 1 ks Tuřín
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Víno červené
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 605 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 696 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 144 mg
  • Draslík 746.3 mg
  • Vláknina 16712.5 mg
  • Vitamín A 16712.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pastináky, sladkou bramboru a tuřín oloupeme, pokrájíme na větší kostky, jarní cibulku zbavenou natě a 2 snítky rozmarýnu posekáme nadrobno, 2 stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Ve velkém silnostěnném kastrolu rozpálíme olej, vložíme pastinák, tuřín, sladkou bramboru a cibulku, prudce osmažíme dohněda. Opečenou směs přendáme na mísu a uložíme do tepla.

  • 2

    Do kastrolu přilijeme zbytek oleje, vložíme omyté a osušené jehněčí nožičky a česnek, vše do hněda osmahneme. Pak přilijeme hovězí vývar, červené víno a vodu, přidáme rajský protlak, rozmarýn a bouquet garni (svazeček petrželové natě, bobkového listu, tymiánu a česneku), pepř, sůl. Uvedeme do varu a za sníženého příkonu tepla zakryté zvolna vaříme 20 minut.

  • 3

    Poté přidáme zpět opečenou zeleninovou směs a ještě 30 minut vaříme, až budou maso i zelenina měkké.

  • 4

    Před servírováním vyjmeme bouquet garni a dle chuti ještě přisolíme a opepříme.

Komentáře k receptu