Dušený králík na švestkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Ananas
  • 50 g Meruňky sušené
  • 100 g Švestky sušené
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 8 ks Cibule perlová
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 4 dl Voda pitná
  • 0.8 dl Víno portské
  • 1.3 kg Králičí maso
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 795 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 433 mg
  • Bílkoviny 69 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 207.3 mg
  • Draslík 1450.9 mg
  • Vláknina 5765.9 mg
  • Vitamín A 5765.9 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0.2 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Důkladně omyjeme pod tekoucí vodou sušené švestky, meruňky, ananas, necháme je okapat. Oloupeme drobnou perlovou cibuli a česnek.

  • 2

    Vykostěné králičí maso odblaníme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta.

  • 3

    V hrnci rozpálíme olej, maso zprudka restujeme po 1 minutě z každé strany do zlatova. Maso osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, promícháme a vyjmeme z omastku. Na omastek přidáme 1 lžíci másla a perlovou cibuli se stroužky česneku, zeleninu krátce restujeme do zlatova. Přidáme maso, bobkový list, nové koření, směs zalijeme vínem a vodou. Promícháme, pod pokličkou dusíme přibližně 45 - 50 minut. Po 30 minutách přidáme k masu ovoce.

  • 4

    Když je maso měkké, přimícháme smetanu a dochutíme solí. Krátce, asi na 3 minuty, pomalu povaříme.

Komentáře k receptu