Králík po mělnicku
Suroviny
- 130 g Cibule
- 5 g Sůl
- 800 g Králík
- 1 kávová lžička Majoránka čerstvá
- 3 dl Víno červené
- 2 dl Vývar z hovězích kostí
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.26 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 663 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 35 g
- Sodík 1087 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 198.5 mg
- Draslík 945.8 mg
- Vláknina 1175 mg
- Vitamín A 1175 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králíka očistíme, omyjeme, rozsekáme na porce (z hlavy a trupu uděláme polévku) a osolíme. Na rozehřátém másle i oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli.
-
2
Přidáme králičí maso a smažíme za všech stran. Zalijeme vývarem, dusíme do poloměkka, poté přilijeme víno, přidáme kečup i majoránku, zahustíme změklým máslem smíchaným s moukou a dobře provaříme.