Marinované plátky z vepřové plece

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová plec
  • 120 g Slanina vepřová
  • 120 ml Víno bílé
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 581 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 451 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 126.9 mg
  • Draslík 557.5 mg
  • Vláknina 883.1 mg
  • Vitamín A 883.1 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na kolečka, maso na menší plátky, lehce je naklepeme, osolíme a opepříme, slaninu nakrájíme na plátky.

  • 2

    Do mísy vložíme maso, poklademe plátky slaniny, kolečky cibulí a přelijeme vínem, v němž jsme rozmíchali sójovou omáčku. Pod fólií necháme maso přes noc v chladničce marinovat.

  • 3

    Na rozpáleném oleji po obou stranách osmažíme, vyjmeme a držíme na teple. Děrovanou naběračkou vyjmeme z marinády cibuli se slaninou, vložíme do výpeku a orestujeme.

  • 4

    Maso servírujeme s orestovanou cibulí a slaninou, přelijeme trochou šťávy.

Komentáře k receptu