Grilované makrely s bylinkami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Makrela obecná
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Olej stolní
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 60 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 65.5 mg
  • Draslík 50.3 mg
  • Vláknina 919.8 mg
  • Vitamín A 919.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmrazíme pozvolna makrely, opláchneme je a papírovou utěrkou osušíme. Zevnitř osolíme a opepříme.

  • 2

    Připravíme marinádu - prolisujeme česnek, smícháme ho s rozdrcenými bylinkami, paprikou, olejem a citronovou šťávou. Polovinou marinády potřeme makrely zevnitř i zvenku.

  • 3

    Hodinu necháme marinovat a občas obrátíme.

  • 4

    Na rozpáleném grilu ryby opečeme asi 10 minut z každé strany a potíráme zbylou marinádou.

Komentáře k receptu