Krocan s meruňkami na kari
Suroviny
- 175 g Hrášek mražený
- 50 g Hrozinky
- 450 g Krůtí prsa
- 400 g Meruňky
- 350 g Rýže basmati
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 dl Vývar drůbeží
- 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Kari pasta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 716 kcal
- Sacharidy 97 g
- Tuky 12 g
- Sodík 429 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 73.1 mg
- Draslík 793.2 mg
- Vláknina 10941.2 mg
- Vitamín A 10941.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme pokrájenou cibuli a pokrájené krocaní maso cca 5 minut. Vmícháme kari pastu, nalijeme vývar a přivedeme za stálého míchání k varu. Pánev přikryjeme pokličkou a 15 minut povaříme. Přidáme hrášek a přivedeme k varu. Zakryjeme a dalších 5 minut povaříme.
-
2
Necháme okapat v cedníku meruňky a pokrájíme je na plátky. Přidáme je ke kari, přidáme sultánky a povaříme 2 minuty.
-
3
Přidáme koriandr a osolíme a opepříme.
-
4
Na talíře rozdělíme rýži a na ni dáme kari.