Frikasé z králíka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 580 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 20 g
- Sodík 662 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 172 mg
- Draslík 1078.4 mg
- Vláknina 2472 mg
- Vitamín A 2472 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králíka naporcujeme na 10 dílů, osolíme, opepříme a smažíme 20 minut na rozpáleném oleji.
-
2
Přidáme pokrájené šalotky i žampiony, poté smažíme dalších 10 minut.
-
3
Následně přilijeme víno a vaříme ještě 10 minut.
-
4
Přidáme plátky rajčat, protlak, utřený česnek a vývar, zakryté dusíme 75 minut.
-
5
Osolíme a opepříme dle chuti.
-
6
Podáváme posypané sekanou petrželí.