Filé po Uhersku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 100 g Houby čerstvé
  • 25 g Olej rostlinný
  • 50 g Paprika červená
  • 240 g Filé rybí
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 špetka Sůl
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 244 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 339.6 mg
  • Vláknina 5068 mg
  • Vitamín A 5068 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, čerstvé houby na menší kostky, papriky zbavíme semen a nakrájíme na tenké proužky. Zapékací mísu vymažeme lžičkou oleje.

  • 2

    Na pánvi orestujeme na oleji cibuli, přidáme houby, papriku a pod pokličkou za občasného míchání dusíme. Směs zahustíme moukou rozšlehanou v mléce. Krátce povaříme.

  • 3

    Na dno zapékací mísy vložíme osolené filé, zalijeme připravenou omáčkou a pečeme v troubě předehřáté na 190°C, dokud není maso měkké.

  • 4

    Podáváme se šťouchanými brambory.

Komentáře k receptu