Kachní prsa na žampionech

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kachní prsa
  • 15 g Sůl
  • 50 g Šalotka
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 400 g Brambory vařené
  • 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 150 ml Víno červené
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 468 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1943 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 127.5 mg
  • Draslík 964.6 mg
  • Vláknina 5313.3 mg
  • Vitamín A 5313.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachní prsa lehce naklepeme, osolíme, opepříme, šalotku nakrájíme na kolečka, žampiony na plátky, petrželku posekáme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme kachní prsa a z obou stran osmažíme. Prsa vyndáme a dáme zatím stranou. Do pánve nasypeme šalotku a žampiony, orestujeme, zaprášíme troškou mouky, mouku osmahneme a zalijeme červeným vínem. Jakmile se víno téměř odpaří, přilijeme vývar, vrátíme do pánve prsa a necháme prohřát. Šťávu vyvaříme na požadovanou hustotu.

  • 3

    Podáváme s pečenými bramborami a jednotlivé porce posypeme petrželkou.

Komentáře k receptu